De Data gedreven Woning-
corporatie

2 oktober 2020

Data Quality Module

De Data gedreven Woningcorporatie

2 oktober 2020

Woon365 uitgebreid met Data Quality module

Het thema datakwaliteit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste uitdagingen van woningcorporaties. Roel Bours, Business Manager Woningcorporaties bij Motion10: “Om woningcorporaties in staat te stellen betere analyses te maken op (big) data en de datakwaliteit te verbeteren is Woon365, ons dataplatform voor woningcorporaties, uitgebreid met de Data Quality module.”

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op CorporatieNL.

Ook los inzetbaar op bestaande omgevingen

De Data Quality module is beschikbaar als toevoeging op het dataplatform Woon365, maar ook los inzetbaar op bestaande (dataplatform-) omgevingen van woningcorporaties. De module controleert de datakwaliteit van alle onderliggende databronnen. Met zogeheten businessrules bepaalt elke proceseigenaar welke datakwaliteitschecks er uitgevoerd worden. Zo wordt de stuurinformatie steeds betrouwbaarder en ondersteunt deze bij verdere procesoptimalisatie.

Direct aan de slag met het verbeteren van de datakwaliteit

De datakwaliteitschecks kunnen variëren van eenvoudig tot complex. Eenvoudig is: bestaan alle postcodes in systeem A uit vier cijfers en twee letters? Complex is: zijn alle postcodes in de verschillende onderliggende databronnen correct? De resultaten van een check worden gevisualiseerd in een Power BI dashboard, waarna direct aan de slag gegaan kan worden met het verbeteren van de datakwaliteit.

Rechtstreekse bijdrage aan kostenbesparing

De Data Quality module kan een rechtstreekse bijdrage leveren aan kostenbesparing. Roel Bours: “Neem bijvoorbeeld de aanbesteding van het stucwerk door een woningcorporatie. Zijn alle m2 in een logische range beschikbaar in de asset managementapplicatie? Als de inkoopafdeling over betrouwbare informatie beschikt met betrekking tot het exacte aantal vierkante meters, scheelt dat veel tijd én meerwerk.”

Woon365

Met Woon365 heeft u een 360 graden beeld van woning en huurder, 365 dagen per jaar. Dit moderne dataplatform voor woningcorporaties biedt stuurinformatie op managementniveau, procesinformatie voor operationele medewerkers en veilige ontsluiting van data naar ketenpartners, toezichthouders en huurders.

Video Data Quality module

Tijdens CorporatiePlein 2020 heeft onze collega Cor Boes een kennissessie gegeven over de Data Quality module. Bekijk hieronder de video:

Meer weten over de Data Quality module?

Tijdens CorporatiePlein 2020 heeft onze collega Cor Boes een kennissessie gegeven over de Data Quality module. Bekijk hieronder de video:

Neem voor een adviesgesprek of demonstratie contact op met Roel Bours, Business Manager Woningcorporaties bij Motion10, op 06 27329530 of roel.bours@motion10.com

Woon365 uitgebreid met Data Quality module

Het thema datakwaliteit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste uitdagingen van woningcorporaties. Roel Bours, Business Manager Woningcorporaties bij Motion10: “Om woningcorporaties in staat te stellen betere analyses te maken op (big) data en de datakwaliteit te verbeteren is Woon365, ons dataplatform voor woningcorporaties, uitgebreid met de Data Quality module.”

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op CorporatieNL.

Ook los inzetbaar op bestaande omgevingen

De Data Quality module is beschikbaar als toevoeging op het dataplatform Woon365, maar ook los inzetbaar op bestaande (dataplatform-) omgevingen van woningcorporaties. De module controleert de datakwaliteit van alle onderliggende databronnen. Met zogeheten businessrules bepaalt elke proceseigenaar welke datakwaliteitschecks er uitgevoerd worden. Zo wordt de stuurinformatie steeds betrouwbaarder en ondersteunt deze bij verdere procesoptimalisatie.

Direct aan de slag met het verbeteren van de datakwaliteit

De datakwaliteitschecks kunnen variëren van eenvoudig tot complex. Eenvoudig is: bestaan alle postcodes in systeem A uit vier cijfers en twee letters? Complex is: zijn alle postcodes in de verschillende onderliggende databronnen correct? De resultaten van een check worden gevisualiseerd in een Power BI dashboard, waarna direct aan de slag gegaan kan worden met het verbeteren van de datakwaliteit.

Rechtstreekse bijdrage aan kostenbesparing

De Data Quality module kan een rechtstreekse bijdrage leveren aan kostenbesparing. Roel Bours: “Neem bijvoorbeeld de aanbesteding van het stucwerk door een woningcorporatie. Zijn alle m2 in een logische range beschikbaar in de asset managementapplicatie? Als de inkoopafdeling over betrouwbare informatie beschikt met betrekking tot het exacte aantal vierkante meters, scheelt dat veel tijd én meerwerk.”

Woon365

Met Woon365 heeft u een 360 graden beeld van woning en huurder, 365 dagen per jaar. Dit moderne dataplatform voor woningcorporaties biedt stuurinformatie op managementniveau, procesinformatie voor operationele medewerkers en veilige ontsluiting van data naar ketenpartners, toezichthouders en huurders.

Meer weten over de Data Quality module?

Neem voor een adviesgesprek of demonstratie contact op met Roel Bours, Business Manager Woningcorporaties bij Motion10, op 06 27329530 of roel.bours@motion10.com